Onderhoud Golfbaan
Praktijk Centrum Sport & Golf biedt opleidingen die aansluiten bij de praktijk
Vragen?
praktijk_centrum_bomen_handleidingen.jpg
 

Onderhoud Golfbanen

De spelonderdelen, de speltechnische voorzieningen, paden en landschappelijke elementen op de golfbaan vragen professioneel onderhoud. Onderstaande modules vormen een solide basis om het onderhoud met kennis van zaken uit te voeren.

 

Module Gras en Groeiplaats (4 dagen)

U leert een grasveld ‘lezen’. U krijgt inzicht in de samenhang tussen grasmat, bodem, waterhuishouding, bemesting en onderhoud. Onmisbare kennis voor sterke, chemievrij beheerde grasvelden met een lange levensduur.

 

Module Beplantingen Sport- en Golfterreinen (2 dagen)

U leert hoe beplantingen op golfbaan en buitensportcomplexen het beste onderhouden kunnen worden en welke inheemse soorten toepasbaar zijn.

 

Module Onderhoud Golfbaan (5 dagen)

U leert hoe de verschillende spelonderdelen zijn opgebouwd, welk onderhoud ze nodig hebben en met welke machines en  hoe onderhoud het beste kan worden uitgevoerd.


Module Onderhoud Golfbaan Praktijk (variabel aantal dagen + beoordeling)

Aan de hand van praktijkopdrachten bereidt u zich op de eigen werkplek voor op een praktijkbeoordeling en praktijkgesprek.


Module Natuurelementen en waterpartijen (2 dagen)

Beplantingen dienen verschillende doelen. U leert welke inheemse soorten toepasbaar zijn en hoe verschillende beplantingen het beste onderhouden kunnen worden.

 

"Goed onderhoud is belangrijk voor een veilige en aangename sportomgeving."

 

Niveau:                      Greenkeeper (vakinhoudelijk MBO niveau 2 á 3)

Resultaat:                  Certificaat (op basis van toets) of verklaring van deelname

Groepsgrootte:         6 – 12 deelnemers

Uitvoeringslocatie:   Centraal in Apeldoorn of Arnhem + passende praktijk locaties. Bij voldoende aanmeldingen kunnen modules ook in de regio worden verzorgd. Toetsen worden centraal afgenomen.