Onderhoud Sportvelden
Praktijk Centrum Sport & Golf biedt opleidingen die aansluiten bij de praktijk
Vragen?
Praktijk Centrum Sport & Golf Onderhoud Sportvelden.jpg
 

Onderhoud Sportvelden

Grasvelden, kunstgrasvelden en andere buitensportvloeren vragen professioneel onderhoud, net als de bijbehorende voorzieningen en de aanwezige beplantingen. Onderstaande modules vormen een solide basis om het onderhoud met kennis van zaken uit te voeren.

 

Module Gras en Groeiplaats (4 dagen)

U leert een grasveld ‘lezen’. U krijgt inzicht in de samenhang tussen grasmat, bodem, waterhuishouding, bemesting en onderhoud. Onmisbare kennis voor sterke, chemievrij beheerde grasvelden met een lange levensduur.

 

Module Beplantingen Sport- en Golfterreinen (2 dagen)

U leert hoe beplantingen op golfbaan en buitensportcomplexen het beste onderhouden kunnen worden en welke inheemse soorten toepasbaar zijn.

 

Module Onderhoud Sportvelden 

U leert in theorie, in het veld en aan de hand van machine welk onderhoud grasvelden, kunstgrasvelden en andere buitensportvloeren nodig hebben. U leert welke machines geschikt zijn, hoe ze werken en hoe het onderhoud het beste kan worden uitgevoerd.


Module Onderhoud Sportvelden Praktijk (variabel aantal dagen + beoordeling)

Aan de hand van praktijkopdrachten bereidt u zich op de eigen werkplek voor op een praktijkbeoordeling en praktijkgesprek.


 

"Goed onderhoud is belangrijk voor een veilige en aangename sportomgeving."

 

Niveau:                      Terreinmeester Sportvelden (vakinhoudelijk MBO niveau 2 á 3)

Resultaat:                  Certificaat (op basis van toets) of verklaring van deelname

Groepsgrootte:         6 – 12 deelnemers 

Uitvoeringslocatie:   Centraal in Apeldoorn of Arnhem. Bij voldoende aanmeldingen kunnen modules ook meer in de regio worden verzorgd. Toetsen worden centraal afgenomen.